Pride Parks andliga tält är ett samarbete mellan Stockholm Pride och studieförbundet Sensus. Här ska festivalens besökare kunna prata med inte bara kristna, utan representanter för alla religioner och livsåskådningar.

– Syftet med tältet är visa att sexuell läggning, tro och livsåskådning inte motsätter sig varandra. Det är också en del av hbt-communityn, och den ska man inte behöva lämna bara för att man kommer in i Pride Park, säger Göran Christersson, verksamhetschef för Pride Park.

Idén till ett spirituellt tält har sin grund i Sensus utställning ”Gud har 99 namn” där, förutom de fem världsreligionerna, även icke-religiösa livsåskådningar finns representerade.

– Varje dag kommer att ha ett nytt tema, som familj, kön och sexualitet, fest och mat. Varje dag hålls även en andakt enligt traditionerna i någon av de olika religionerna eller livsåskådningarna, säger Göran Christersson.

Religion och andlighet diskuteras även på Pride House, under programpunkter som ”Varför påven har fel om sexualitet och kön” och ”Skapade Gud oss hetero?”.