Agnarsson tycks inte se att de allra flesta barn till homo- och bisexuella faktiskt växer upp med just sina biologiska föräldrar. Precis som barn till heterosexuella föräldrar som har separerat men lever ensamma eller i en ny relation. Och det är här fördomarna kommer in. Varför ska dessa barn marginaliseras? Varför ska dessa barn inte ha rätt till att leva med en mamma eller pappa som får gifta sig med sin partner?

Agnarsson verkar för övrigt inte ha något emot adoption av barn. Om det verkligen vore biologin som var central så skulle det vara logiskt att vara emot adoptioner. Detta visar att det är homo- och bisexuella föräldrar och deras barn som Världen Idag riktar udden emot.

Det är inte de biologiska släktbanden mellan barn och föräldrar vi vill kapa. Tvärtom är det bra att barn, i de fall när förutsättningarna finns, kan växa upp med sina biologiska föräldrar. Men att ta biologin som ett försvar för att propagera mot könsneutrala äktenskap är inte bara fegt utan även, som vi skrev i vår artikel, unket.


Tidigare inlägg:

Ruben Andersson: Barn är inte vuxnas rättigheter Marianne Berg, LiseLotte Olsson: Världen Idag glömmer barnen