Jan,
Att du klätt dig i drag för QX såväl som i lördagens Prideparad är en uppskattad och hedervärd solidaritetshandling. För vissa av oss är sådana uttryck vår enda möjliga motståndshandling i ett samhällsklimat som vill oss illa. Jag skriver till dig idag eftersom så inte är fallet för dig; med din maktposition har du nämligen möjligheten att ändra de politiska förutsättningarna för vårt varande.

Genom att hålla Sverigedemokraterna om ryggen är Liberalerna medskyldiga till det queerfoba samhällsklimat som du själv fallit offer för. Det är därför hög tid att sluta legitimera en partiledare som inte står upp för oss när det blåser. Ändå ser jag dig, i glittrig stjärnglans, sida-vid-sida om honom i lördagens Prideparad. Samma Prideparad som regeringsunderlaget hetsar mot i de grövsta av ordalag.

Bäste Jan, jag vädjar till dig att inte låta Liberalerna utnyttja dig som en regnbågsfärgad täckmantel för att skyla en politik som åsidosätter oss båda två. Den rådande allvarstiden kräver queer solidaritet och jag sätter min tro till ditt fortsatta mod.

För hela vår gemenskaps skull hoppas jag att du fortsätter stå upp för oss genom att pressa ditt parti att kasta ut Sverigedemokraterna från regeringskansliet. Ditt parti i synnerhet har makten att instifta en annan regering utan våra antagonister i regeringsunderlaget. All strävan i motsatt riktning är att motarbeta vår trygghet i Sverige. Om du inte ser allvaret i vår situation är vi i den bredare rörelsen nödgade att vända dig och regeringspartierna ryggen.

Man brukar säga att man inte kan sminka en gris. Inte heller kan Liberalerna sminka bort sitt klandervärda samarbete med Sverigedemokraterna, hur fina penseldrag du än använder, Jan.
I queer gemenskap,