Gruppsex är inte accepterat i de flesta kyrkor och är helt främmande för kristendomen i stort. Ändå är det en liknande lögn om judendomen som RFSU försöker lura på Sverige i en ny broschyr om manlig omskärelse.

I broschyren hävdar RFSU att det finns ett alternativ till manlig omskärelse som alla judar, oavsett inriktning, kan välja. Det är lika sant som att alla kristna kan välja gruppsex istället för högmässa, men det är inte sant om man menar att en namngivningsceremoni utan omskärelse accepteras som ett alternativ i judiska kretsar. Fakta är att inte någon enda av de tre stora judiska rörelserna accepterar det alternativ som RFSU hittat på en amerikansk hemsida för judar som är mot omskärelse. Fakta är att även den amerikanska reformrörelsen, som annars förkastat den religiösa lagen, anser att omskärelsen är central för judisk identitet. Fakta är att många församlingar inte accepterar manliga medlemmar som inte är omskurna.

Broschyren är inte objektiv i någon del. Det är en partsinlaga som subtilt argumenterar för ett förbud av en av judendomens och islams viktigaste sedvänjor. Ur den stora mängd internationell forskning som finns lyfts enbart studier som talar mot manlig omskärelse fram. Författaren vill att läsaren ska tro att ingreppet innebär stor skada. Vi som är omskurna sägs gå miste om viktiga känselnerver och vi beskrivs som sexuellt funktionhindrade. Fakta är att det finns lika många studier som hävdar fördelar och att de flesta av världens omskurna män fungerar lika bra sexuellt som andra män.

RFSU påstår att judar och muslimer kränker barns religionsfrihet när de praktiserar sin religion. Fakta är att alla deklarationer om mänskliga rättigheter betonar att barn som tillhör minoriteter har rätt till sina föräldrars religion och kultur. Inte någonstans står det att religionsfriheten ger majoritetssamhället rätt att frånta barnen deras religiösa och kulturella identitet.

Om tre veckor ska RFSU hålla kongress och jag har förstått att förbudskravet då kommer att diskuteras. Jag är inte medlem i RFSU, men eftersom RFSL är medlem i RFSU så vill jag vädja till HBT-rörelsens företrädare att rösta nej till alla krav på förbud. Naturligtvis innebär manlig omskärelse vissa risker. Men precis som i fallet med abort så måste man hålla två tankar i huvudet samtidigt. Det är fullt möjligt att både argumentera mot omskärelse av pojkar och kräva legala och säkra omskärelser. Ett förbud skulle enbart resultera i att fler religiösa föräldrar känner sig tvingade att välja illegal köksbordskirurgi utan bedövning, med stora hälsorisker för pojkarna.
Jag är övertygad om att ett förbud skulle resultera i dödsfall och stympade män och vädjar därför till RFSL att värna religionsfriheten samt visa solidaritet med de judiska och muslimska minoriteterna i Sverige genom att rösta nej till alla krav på förbud av manlig omskärelse.