RFSLs Café HaBiT i QX GayMap

Syftet med kvällen var att samla information om vad RFSL skall kämpa för, för att göra Göteborg till en bättre stad för HBTare som lever och verkar här. Närmare hundratjugo personer hade hörsammat inbjudan och slutit upp för kvällen för att mingla, äta en bit god mat och diskutera Göteborgs framtida möjligheter.

RFSL Göteborgs ordförande Kaj Heino höll ett kort anföringstal där han talade om vikten att man måste våga engagera sig för att kunna påverka.
Även om vi nått framgångar så lever vi i en tid där Västtrafik censurerar bort affischer där två killar snackar kodomer och en rektor kan be sin manliga slöjdlärare att inte tala om sin pojkvän med eleverna.”

Vi fick en liten pratstund med Kaj efteråt där han beskrev kvällen som lyckad det skulle bli spännande att gå igenom de förslag som kvällens gäster lämnade i de skrivhäften som placerats ut i lokalen. Det hade även kommit in flera anmälningar om att bli medlem i RFSL vilket gladde Kaj och de andra i styrelsen eftersom när det kommer till politik så är
det alltid lättare att påverka ju fler man är.

Temat på mingelkvällen var; hur bra är Göteborg som HBT-stad?

Frågan vi ställde till några av gästerna och medlemmarna var, Hur anser du att Göteborg kan bli en bättre HBT-stad?