I juli 2007 startades nätverket Gaysyrrorna. Deras klubb på Qruiser har idag 134 medlemmar och via deras hemsida kan man få info om möten och annan verksamhet.
I år har de bland annat uppmärksammats stort i Vårdförbundets facktidning som ett efterspel från aktiviteter och debatter under EuroPride.
– Vården är så väldigt hierarkiskt uppbyggd. Det betyder bland annat att allt ska följa normen. Därför är det svårt att till exempel vara homosexuell i vården, sa Geraldine Bruttini, vice ordförande för Gaysyrrorna i en av de artiklar som publicerades i Vårdförbundets tidning.
”Gaysyrror vill påverka utbildningen ”/b>
”Vården är lätt homofobisk”
Sedan i somras är dessutom HBTQ-nätverket Gaysyrrorna antagna som ett nätverk inom Svensk Sjuksköterskeförening. SSF samlar bland annat nätverk och sektioner som arbetar med olika frågeställningar kring vården.
Genom att bli ansluten till SSF hoppas nu Gaysyrrorna på att såväl kunna påverka sjuksköterskeföreningens arbete och inriktning när det gäller omvårdnad och vårdfrågor som att öka samarbetet för att påverka arbetssituationens för gaysyrror.