.

Enligt Högsta domstolen bör livstidsstraffet förbehållas de allvarligaste fallen. Och ska inte det här vara livstid så vet jag inte när man ska döma till det. Gärningsmannen visar på total iskyla.

Åklagaren pekade på den planering som föregått gärningarna. Han har letat och hittat sina offer på Internet, han har jobbat på att skapa förtroende och han har sedan uppsökt dem i deras eget hem för att utöva våld.

Den åtalade nekar till mordet på en 44-årig man i Solna den 28 december förra året men medger att han stämt träff med honom och hittade honom redan död i lägenheten när han dök upp. Han menar att motivet har varit att stjäla från männen, inte skada dem.

Den rättspsykiatriska undersökningen har enligt åklagarens slutplädering visat på gärningsmannens behov av att skaffa sig makt över offren och att han när han begick brotten upplevt eufori. 35-åringen lider inte av någon allvarlig psykisk störning. Åklagaren menar att syftet har varit att kränka och att det handlar om tydliga hatbrott medan försvaret menar att det inte funnits något hat på grund av deras sexuella läggning. Dom meddelas den 22 juli.


”Smeden” åtalas för mord, mordförsök och två rån

”Smeden” bodde hos ett killpar ”Jag trodde aldrig han skulle anmäla” ”Smeden” utreds för flera mord i Skåne