– Han låg i koma under torsdagen på grund av det extrema övervåldet och han dog fredagen den 13 klockan 15:53. Familjen var samlad runt Karl. Hans största rädsla i livet var att han skulle bli nerslagen på grund av att han var bög, berättar lillebror Jonas Beijner för QX.
Karl hade varit på en restaurang Läckerbiten på Götgatan på Södermalm. Han lämnade den vid 22-tiden på onsdagskvällen den 11 juni och hade på sig en mörk jacka och mörka byxor. Han var 185 centimeter lång, normal kroppsbyggnad och med mellanblont kortklippt hår.

Tidigare på kvällen hade Karl varit hemma hos en kvinnlig bekant och fått en blå espresso-maskin. De gick tillsammans till Läckerbiten och drack öl. Då han lämnade restaurangen glömmer han kaffemaskinen men personalen på restaurangen springer efter honom och han får tillbaka den. Därför finns det inga spår och polisen och läkarna misstänker att någon form av våld har inträffat runt tolv tiden i Helgalunden. Espressomaskinen är borta.

– När jag såg min bror hade han grova skador, det var riktigt mycket våld mot huvudet, det var våld både mot framsidan och bakhuvudet. Han hade blåmärken på bröstet ett jack i ögat. Han hade kvar plånboken, sin dyra klocka och mobiltelefon. Vi vet att han inte blev rånad förutom att den blåa espressomaskinen är borta, säger hans lillebror Jonas, men lägger till:
– Fast han kanske hade förlagt den?
Familjen fick reda på vad som hänt tidigt på torsdagsmorgonen och Karls lillebror Jonas säger till QX
– Vi mår så dåligt man kan må. Min mor har tagit det så fruktansvärt hårt. Jag vet inte hur hon ska komma över detta. Vi har varit på sjukhuset och vakat vid Karls sida. Många av Karls vänner och släkt har besökt sjukhuset för att säga adjö.
– Det kommer aldrig att bli som förr och vi är förkrossade och förtvivlade. Det är svårt för mamma att acceptera det som hänt Karl. Han och mamma stod varandra mycket nära och hon brukade följa med min bror ut. Familjen har varit runt där Karl befann sig och delat ut lappar och pratat med krogpersonal. Familjen är tacksam för alla vänner och alla som engagerat sig, vi vill få reda på vad som har hänt min bror, säger Jonas.
Södermalmspolisen har inlett en utredning om brott. Polisen utreder om det rör sig om en misshandel tills obduktionen är klar. Men man utesluter inte att Karl kan ha ramlat och skadat sig.
– Erfarenheten säger att man kan åsamka sig själv flera skador vid ett fall, säger stationsbefälet vid Södermalmspolisen till Sveriges Nyheter.
– Polisen har tagit Karls dator och mobiltelefon för att försöka klara upp vem han kan ha haft kontakt med den senaste tiden. Om du har någon uppgift så hör gärna av dig till polisen, vädjar Karls lillebror.

Kontakta Södermalmspolisen i Stockholm på telefon 401 13 00.