Tvärpolitisk satsning i Göteborg

”När ett par personer av samma kön kan kyssa varandra en sommarkväll på Götaplatsen eller när en transsexuell Göteborgare kan komma ut på sin arbetsplats i Göteborgs hamn om hon vill utan att mötas av fördomar, då börjar vi närma oss målet”
Så säger det tvärpolitiska HBT-nätverket inför den 24 april då det planeras en ”framtidsverkstad” för att ta fram en åtgärdskatalog som skall leda till att Göteborg blir HBT-vänligare.
Bakom nätverket står Centerpartiet, Feministiskt initiativ, Folkpartiet Liberalerna, Kristdemokraterna, Miljöpartiet de Gröna, Moderaterna, Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.
Nätverket såg sitt första ljus vid HBT-festivalen förra året. Inför årets festival, som hålls i veckoslutet maj/juni har man så fått igång verksamheten.

Till framtidsverkstaden den 24 april har nätverket bjudit in såväl enskilda som representanter för skolor och universitet, ungdomsmottagningar, hbt-organisationer och fackförbund.
Alla inbjuds att komma med idéer om hur Göteborg och Västra Götalandsregionen skall bli HBT-vänligare och kan maila förslag till [email protected]