”Tre eller fyra av stadens främsta gayklubbar har stängts ned av polisen efter razzior”, säger informatören. ”Ännu en, m7, besöktes av polisen i lördags (29 mars) och musiken stängdes av två på natten. Jag är inte säker på om det är ett tecken på att något mer är på gång.”

Pekings polis genomförde en razzia och stängde två badhus den 20:e och 21:a mars enligt uppgifter på e-mailistor för aids-aktivister i Kina och Malaysia.

Den 26 mars uppges att det populära badhuset Club Oasis utsattes för razzia den 20 mars och 70 personer, både anställda och gäster arresterades. Det uppges att gästerna släpptes efter 30 timmar medan de anställda hölls kvar. Rapporterna hävdar även att ett annat Oasis-badhus utsattes för razzia den 21 mars där personalen, men inte gästerna, arresterades.

Rapporterna hävdar även att andra polisaktioner har skett riktade mot homosexuella i Peking, inkluderat razzior mot barer och tillfälliga stängningar, razzior i parker och arrestering av sexarbetare som spårats via nätet.