The Advocate såld för 36 miljoner

Den amerikanska gaytidningen The Advocate har sålts av Internet-portalen PlanetOut Inc. Köpare är Here! Networks som startades 2002. Företaget driver gayinriktade kabel-TV-sändningar i USA och Kanada.
The Advocate är en av världens äldsta nu existerande gaytidningar. Den startades 1967 av Dick Michaels och Bill Rand som bägge var gayaktivister i Los Angeles. Tidningen har senare år getts ut av LPI Media där även Out, HIV Plus, Out Traveler, Alyson Books och Speciality Publications där en rad sex-tidningar ingår. 2007 slogs LPI-media samman med internet-portalen PlanetOut, där även Gay.com och senare även gaykryssningsföretaget RSVP Vacations ingår.
The Avocate kunde i december fira att man gett ut nummer 1000.
Planet Out börsintroducerades på Nasdaq i oktober 2004 med en aktiekurs på 100 dollar. Idag såldes en aktie för 2,27 dollar.
I januari kopplades Allen & Co in som konsulter för att se över företagets strategi och möjligheterna av att sälja verksamheten. PlanetOut, med 237 anställda, redovisade den 31 december 2007 ett underskott på 89,5 miljoner dollar, ca 537 miljoner svenska kronor. PlanetOut vill nu helt fokusera på sin nätmedia.
– Vi är extremt nöjda över att Here! Network tar över vår publicistiska verksamhet, kommenterade igår PlanetOuts VD Karen Magee försäljningen i ett gemensamt pressmeddelande med Here! Networks.
– Genom att lägga till PlanetOuts tidningar och bokförlag till vår TV, film och online-media så fortsätter vi det HBTQ-arv som PlanetOuts män och kvinnor har byggt och närt. Vi tar det ansvar och de möjligheter HBTQ-media har för att skapa en meningsfull och positiv påverkan på samhället och kulturen. Vi skall skydda och expandera dessa ikon-artade varumärken med integritet, passion och engagemang, säger Here! Networks grundare Stephen P. Jarchow och Paul Colichman i sin kommentar till affären.