– Det största som händer är flytten och hur vi ska profilera oss. Allt handlar om vart vi tar vägen, berättar RFSL Malmös nye ordförande Lucas Högberg. Indigo lämnar man senast sista september, men man hoppas tidigare. Lokaler tittar man på, men har inget konkret objekt på gång. Det ska vara plats för kontor, föreläsningar och RFSL:s alla verksamheter, liksom RFSL Ungdom. De verksamheter som finns på Indigo idag och som följer med är Switsch, för kvinnor och män av alla kön, Golden Laidies, för kvinnor över 35 år, och RFSL Ungdom. Det blir ett hbt-center.
– Om vi ska ha café beror på vad vi får för lokaler. All verksamhet utom större fester ska ske i den nya lokalen. Det blir ingen festlokal. Blir det fest så ska vi hyra in oss, förklarar Lucas. Fortfarande blir det fester i RFSL:s regi, men vi står inte för lokal, alkoholtillstånd och personal, men RFSL:s medlemmar skall ha billigare entré. Det gäller att samarbeta.

– Många frågar sig ”vad får jag ut av att vara medlem” och ser inte vad RFSL gör, det sexualpolitiska arbetet, berättar Lucas. Vi kämpar fortfarande för rättigheterna. Det som skett är mycket på grund av RFSL. Självklart är det många som vill ha roliga fester, men då måste vi ha fler medlemmar.

– Vi siktar på att flytta tillsammans, säger Kasper Svensson, aktiv i RFSL Ungdom Malmö och i förbundsstyrelsen. Jag håller i ungdomshänget Knaster som är varje måndag på Indigo tills vi flyttar. Det är ett stort gäng ungdomar upp till 26 år som kommer varje vecka, vi har också julläger och sommarläger. Vi gör mycket aktiviteter som är helt alkoholfria för ungdomar och har snackat om att starta ungdomsfester för det finns ett sug på det. Vi tänker en stor ungdomsfest en gång i halvåret. RFSL Ungdom syns ju alltid på Malmöfestivalen, vi lockar nya medlemmar och når mycket folk. Vi märks ganska tydligt, säger Kasper.
– Det är så vi ska göra, fyller Lucas i som också vill öka synligheten av RFSL.

Nästa manifestation är IDAHO-dagen, internationella dagen mot homofobi 17 maj.
– Vi försöker göra det ganska peppt i år, mer som en fest, berättar Kasper. Peka på det som är positivt. Det är 18 år sen WHO tog bort sjukdomsstämpeln. Det var första gången som man inte föddes sjuk. Det är något vi kan fira, att vi nått så långt vi har nått. En annan sak som kommer att tas upp under IDAHO-dagen är asylfrågan, att människor skickas tillbaka till länder där de riskerar att dödas för att de är hbt.

Annat som händer innan flytten är att det blir fler tjejfester och i maj kommer Cabaret Moulin att ha en ”One night only”, en show för alla som röstade på dem till QX-galan.
– Regnbågsfestivalen är också viktig, förklarar Lucas. Det är en arbetsgrupp som jobbar med Regnbågsfestivalen och den kommer att bli större. Det blir sista veckan i september. Tills dess ska en ny lokal vara hittad och allt det gamla skall väck.
– Det blir auktion på allt, avslutar Lucas.