Ung kille räds gay-livet – får stöd av tusentals

Fotografen Brandon Stanton driver den extremt populära Facebook-sidan Humans of New York där människors funderingar och dilemman läggs fram för allmänheten att reda ut. Under förra veckan publicerades ett inlägg av en 13-årig kille som skrev följande:

Jag är homosexuell och är rädd för hur min framtid kommer att se ut, kommer folk inte att tycka om mig?

Inlägget väckte en storm av reaktioner och har i skrivandets stund kommenterats 60 000 gånger och delats lika många gånger. En av dem som svarade killen är Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton som skrev följande:

Förutsägning från en vuxen: Din framtid kommer att bli underbar. Du kommer att överraska dig själv med vad du är kapabel till. Hitta de personer som älskar dig, det kommer att finnas många av dem.

Den unga killen har fått överväldigande positiva reaktioner och råd, men det finns även en del negativa svar. Bland annat från en brandman från Ohio som skrev att 13-åringen var förvirrad och behövde terapi samt att vi måste hitta ett botemedel på homosexualitet.

Med tanke på hans jobb som brandman blev folk mycket upprörda och ifrågasatte om han hellre skulle rädda straighta i livsfara än homosexuella. Mannen utreds nu av sin arbetsgivare angående hans uttalanden om homosexuella.

Talkshow-stjärnan Ellen DeGeneres skrev också uppmuntrande ord:

Folk kommer inte bara att tycka om dig, de kommer att älska dig. Jag hörde precis talas om dig och älskar dig redan.