Ryssland presenterar ”Straight” flagga

Vladimir Putins parti, Enade Ryssland, har lanserat en ”Straight” flagga för att konkurrera ut regnbågsflaggan. Under den senaste tiden har regnbågsflaggan blivit mer och mer synlig i medier och sociala medier, något som gör Ryssland oroliga.

Hundratals företag och varumärken, samt miljontals människor i hela världen har svept in sig i regnbågens färger under de senaste veckorna. Till och med Vita huset lös upp i rött, orange, gult, grönt, blått och lila. Men i Ryssland tänker man annorlunda.

Enade Ryssland har under veckan tagit fram en ny flagga där en familj bestående av mamma, pappa och tre barn stoltserar, det hela marknadsförs under hashtagen #realfamily.

Enligt den ryska lagstiftaren Aleksey Lisovenko från Enade Ryssland är detta landets svar på legaliseringen av samkönade äktenskap i hela USA. Han kallar homoäktenskap för ett hån mot kärnfamiljen och säger också att gay-febern i Ryssland och världen måste stoppas.

Lisovenko vill även se ett förbud mot regnbågsflaggan i hela Ryssland, även på internet och i sociala medier. Det återstår att se om det blir någon Straight Pride parad i Ryssland i år.