Hon gjorde det i ett långt och väl genomtänkt inlägg på Instagram där hon visade Kamala Harris sitt stöd.
Hon passade samtidigt på att fördöma Donald Trumps AI-genererade videos av henne som spred saker sångerskan aldrig sagt eller gjort, något som gjorde Swift än mer säker på att gå ut offentligt och ta ställning.

Jag precis som många av er såg debatten ikväll. Om du inte redan läst var de olika kandidaterna står så är det en bra tid att göra det nu. Som väljare ser jag till att se och läsa allt jag kan om kandidaternas inställningar och planer för det här landet”, skrev Swift.

Taylor Swift berättade att hon kommer att stötta Kamala Harris och dennes videpresident-kandidat Tim Walz i det kommande presidentvalet, och hon hyllar Harris som en person som slåss för rätt saker, och är en stark ledare som kan styra landet med lugn och inte under kaos.
– Jag var också så imponerad av hennes val Tim Walz, som i decennier har stått upp för HBTQ+rättigheter, IVF och kvinnans rätt till sin egen kropp, skrev Taylor Swift.
Den 60-åriga Minnesota guvernören stöttar samkönade äktenskap, står bakom anti-diskrimineringslagar på grund av sexuell läggning, och så sent som 2023 skrev han på lagförslag som förbjöd omvändelseterapi och stöttade könsbekräftande vård i hemstaten Minnesota.

Sångerskan avslutar inlägget med ”Taylor Swift, Childless Cat Lady”. En direkt blinkning till Trumps vicepresidentkandidat JD Vance som 2021 sa att ”demokraterna som vill styra landet är en grupp barnlösa ”cat ladies” med eländiga liv, som vill att resten av USA ska ha det illa”. Beskrivningen föll knappast i god jord hos barnlösa Taylor Swift som ofta uttrycker sin kärlek för katterna Meredith Grey, Olivia Benson, och Benjamin Button.

Efter nattens debatt lyfts Kamala Harris i de flesta medier som debattsegraren, och CNN:s undersökning visade att  63 procent ansåg att Harris var bäst medan bara 37 procent ansåg att Trump vann debatten.

Foto: Instagram