J.D. Vance, som kandiderar som vicepresident för Republikanerna, har skapat rubriker efter att ha kritiserat en lesbisk lärarfackledare för att hon inte har biologiska barn och därmed, enligt Vance, inte borde ha rätt att påverka barns utbildning, rapporterar PinkNews.

Det här framkommer i ett nyligen uppdagat ljudklipp från en konferens 2021 anordnad av Center for Christian Virtue.
– Jag tycker att föräldrar och familjer ska bestämma vad barnen lär sig och vilka värderingar de uppfostras med, sade Vance i klippet.

Han riktade särskild kritik mot Randi Weingarten, ordförande för den lärarfackföreningen American Federation of Teachers.
– Randi Weingarten har inte ett enda barn. Om hon vill hjärntvätta och förstöra barns sinnen borde hon skaffa egna barn och lämna våra ifred.

Weingarten är gift med en kvinna som har barn och är barnens styvmamma.

I en intervju med NBC i söndags försvarade Vance sina uttalanden och kallade dem för ”sarkastiska kommentarer som har misstolkats av demokrater”.
– Jag är en riktig person – jag kommer att skämta och säga saker sarkastiskt. Det viktiga är att vi fokuserar på politiken, sade han.

Det är inte första gången Weingarten har blivit utsatt för liknande attacker. Senator Tom Cotton har kallat henne för ett ”skämt” eftersom hon inte har egna barn.