Efter en fyra år lång kamp har Didi, 42, nu fått rätt att besöka sin dotter i Peking en gång i månaden. Det här efter att en kinesisk domstol nu erkänner att ett barn kan ha två juridiska mammor, rapporterar The Guardian.
– Det har varit hjärtskärande att vara ifrån henne så länge, men nu har jag hopp om framtiden, säger Didi i en intervju med den brittiska dagstidningen.

Didi och hennes fru gifte sig i USA 2016 och genomgick IVF-behandling där båda fick varsitt barn med hjälp av donatorsperma. Didi födde en dotter, medan hennes fru födde en son. Men när paret återvände till Kina och senare separerade 2019 tog exfrun med sig båda barnen till Peking och bröt all kontakt med Didi.

Det var i maj i år som Fengtai folkdomstol i Peking beslutade att Didi, som bor i Shanghai, ska få träffa sin sjuåriga dotter regelbundet. Dottern bor sedan separationen med Didis exfru och deras andra barn i huvudstaden.

Även om domen innebär att Didi nu får träffa sin dotter, har hon ännu inte fått rätt att träffa sin son.
– Jag älskar verkligen båda mina barn och vill ta hand om dem, säger hon.

Domen ses som en stor seger för regnbågsfamiljer i Kina. En anonym aktivist beskriver beslutet som ”väldigt viktigt” eftersom det är första gången som en kinesisk domstol erkänner att ett barn kan ha två mammor.
– Det är en stor milstolpe, men vägen framåt är fortfarande lång, säger aktivisten.