Sverigedemokraternas riksdagsledamot Jessica Stegrud kunde inte motstå att titta på Prideparaden när den tågade förbi hennes kontor i Stockholm häromveckan. Men hon är inte nöjd. I ett Facebook-inlägg skriver hon att paraden är ”hyckleriets och de innehållslösa vänsterflosklernas parad”.

Och hon sparar inte på krutet. Riksdagsledamoten radar upp en hel lista med kritik. Hon tar bland annat sikte på Socialdemokraterna som gick paraden med budskapet: ”För allas rätt att leva som man vill och älska vem man vill”. ”Om man inte är SD eller jude förstås”, skriver hon. *

Även Försvarsmakten och Vänsterpartiet får sina slängar av sleven. Jessica skriver att Försvaret, med kampanjen ”Vi kommer kämpa till siste hen”, verkar ha övergått från att försvara landet till att ”bedriva ett kulturkrig”. Hon kommenterar även Vänsterns plakat med texten ”Queers for Palestine”. ”Även om det inte finns något Palestine for Queers”, skriver hon.

Sedan blir tonen transfobisk. När Jessica kommenterar S-kvinnor Stockholms stöd för transkvinnor skriver hon: ”Transkvinnor ÄR kvinnor. Absolut… om katt är hund också så visst”.

Facebook-inlägget har fått över 4000 likes och hundratals kommentarer. Någon skriver: ”Sossarnas med Magdalena i spetsen . Lika J…. Falsk som vanligt , platsar INGENSTANS. Landsförrädare” och någon annan skriver: ”Varför finns inte motsvarande jippon för oss heterosexuella???”.

* I årets Prideparad gick judiska församlingen i en del av tåget och i en annan Queers of Israel.