Under veckan finns det möjlighet att träffa poliser i Pride Park och ställa frågor om hur det är att jobba som polis, hur det är att gå polisutbildningen och hur det är att vara polisanställd. QX pratar med poliserna Lovisa och Emma som berättar att de är taggade på att möta och samtala med prajdare under veckan.
– Vi är här och arbetar med tillväxtfrågor och kommer att stå i ett tält för att få folk att bli intresserade av polisyrket.

Har ni jobbat under Pride innan?
– Ja, men endast med säkerheten.

Vad är det bästa med att arbeta under Pride?
– Stämningen är ju alltid fantastisk! Det finns många evenemang där det blir mycket fylla och bråk men jag upplever alltid att det är väldigt god stämning på Pride och att folk är glada. Det är ett roligt event att jobba på, säger Emma och Lovisa fortsätter:
– Sedan så är det kul med alla som kommer fram och alla fina samtal.

Har ni ett favorit Prideminne?
– Oj, det finns många! Men jag gillar schlagerkvällarna och paraden, säger Emma och Lovisa fortsätter:
– När jag var ”klar” polis hade jag mitt första pass under Pride. Och då jobbade jag faktiskt med dig.
– Är det sant? Åh! Och nu står vi här idag.

Till de som är intresserade av polisyrket – vad är det bästa med att arbeta som polis?
– Det kanske låter lite klyschigt… men att få jobba med alla olika typer av människor är ju otroligt intressant, säger Lovisa och Emma avslutar:
– Att få göra skillnad. Man kan inte förändra världen, även om man vill, men på individnivå kan man. Efter många av mina arbetspass känner jag att jag har gjort skillnad. Det tycker jag är jättestort.