Är du ung och queer och vill få ett lyft i dejtinglivet? Eller vill du delta i intressanta samtal om olika dejtingdilemman? Då är det här panelsamtalet för dig.

Det är Mirjan Solomon, från RFSU Stockholm, som styr panelsamtalet med de tre unga queera deltagarna Naomi, Adriana och Hamed som delar med sig av sina dejtingerfarenheter.
– Vi vill ge unga queer en plattform där de kan dela sina tankar och erfarenheter om dejting. Det handlar inte bara om att ge konkreta tips utan också om att skapa en trygg och öppen miljö där man kan lära sig av varandra, säger Mirjan till QX.

Panelsamtalet är en del av projektet Det handlar om mig! som handlar om att unga från socioekonomiskt utsatta områden ska få ökad kunskap, inflytande och möjlighet att organisera sig kring frågor som rör sexuell och reproduktiv hälsa och rättigheter. Inom ramen för projektet har det bland annat gjorts en tidning och poddar av och för unga.

Under samtalet kommer Mirjan och deltagarna att fokusera på några av de mest aktuella frågorna bland unga queera personer som dejtar. Hur hittar man rätt person? Hur vet man om någon är intresserad? Hur flirtar man? Hur tar man ett nej?
– Vårt mål är att göra det lite lättare och roligare och att visa att det inte alltid behöver vara så allvarligt.

Mirjan delar med sig av sina tre bästa dejtingtips till QX läsare!

  • Känn dig trygg – Välj en dejtingaktivitet som får dig att känna dig bekväm. Kanske en promenad istället för en formell middag?
  • Håll det enkelt – Det behöver inte vara en storslagen tillställning. En fika eller ett museumbesök kan vara en bra isbrytare.
  • Ha kul och var avslappnad – Förbered några frågor i förväg, men kom ihåg att dejten också ska vara rolig.

Hur rymmer man från en dålig dejt?
– Ha ett kodord med din kompis. Om dejten går utför kan du bara sms kodordet till din kompis som ringer dig och säger att den behöver dig nu. Då är det bara att fly!

Tid: Måndagen 29 juli 16:00–16:45
Plats: Pride House C4 (Plan 2) Clarion Hotel Sign, Östra Järnvägsgatan 35, 111 20, Stockholm, T-Centralen.