Taylor Casey försvann den 19 juni på Paradise Island på Bahamas, där hon deltog i en månads lång yoga retreat. Hon anmäldes försvunnen när hon inte dök upp på yogalektionen den 20 juni, rapporterar PinkNews.

Polisen inledde en sökinsats och hittade hennes mobiltelefon vid vattnet den 24 juni, men har ännu inte kunnat komma åt innehållet.

Taylors mamma, Colette Seymore, undanhöll först att hennes dotter är transkvinna då hon var orolig för att det skulle påverka sökarbetet negativt.
– Fokus borde vara på att hitta Taylor, en amerikansk medborgare som är försvunnen i Bahamas,” säger Colette i en intervju med NBC News och menar att om Taylor hade varit vit och cisgender hade sökinsatsen varit mer omfattande.

Taylor var den enda svarta och enda transpersonen på retreaten och kände sig utanför, enligt vänner som också är missnöjda med hur utredningen har skötts.

Nu har polischefen som leder utredningen blivit ”beordrad att ta ledigt” , men polisen försäkrar att det inte kommer att påverka deras arbete negativt.