Öppna Moderater:

surrogatmödraskap för homosexuella

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%

EU-valet är i antågande och efter sommaren är det dags för riksdagsvalet. Partierna vässar sina valfrågor och qx.se har pratat med Öppna Moderater kring deras HBTQ politik. Exempelvis har man tagit fram fyra punkter som man lägger extra fokus på, det handlar bland annat om att utöka HBT-rättigheter i hela Europa och föra en generösare asylpolitik för utsatta HBT personer.

Fler vägar till barn
Dessutom jobbar man drivande med frågor som rör surrogatmödraskap för homosexuella. Jenny Edberg, vice förbundsordförande på Öppna Moderater, vill se fler vägar till barn och familj för HBT-personer.

– Idag är surrogatmödraskap begränsat i Sverige, det är mamman som föder barnet som är dess moder, vi vill utöka möjligheterna och göra det möjligt även för homosexuella män att använda sig av en surrogatmamma om de vill ha barn, Säger Jenny Edberg.

En utredning kring frågan om surrogatmödraskap som Riksdagen satt i gång är i antågande, och under 2015 beräknas den bli klar.

Bekämpa vardagsdiskriminering
Öppna moderater vill även att vardagsdiskriminering mot HBT-personer ska bekämpas i större utsträckning, bland annat inom kommunala jobb.

– Kommunen som arbetsgivare ska ta större ansvar för att verksamheten är fri från diskriminering. Det kan handla om att upplysa folk, många tänker kanske inte på att drygt 10 procent av de anställda har en annan läggning, säger Jenny Edberg.

I korthet handlar Öppna Moderaters politik om att varje individ ska få samma rättigheter, och möjligheter för att kunna leva sitt liv så bra som möjligt med hela sin potential och personlighet.