Hatbrott i Texas – ”Det var bara på skoj”

Varning för starka bilder

Dagens Fråga

Vilken är den bästa musikalen enligt dig?

  • 34%
  • 16%
  • 11%
  • 3%
  • 30%
  • 7%

Arron Keahey, 24 år, började chatta med en 19 årig man på en dejtingsajt under september förra året, inom kort bestämde sig de unga männen för att ses. Enligt meddelanden på den åtalade mannens telefon ska han ha varit intresserad av att ha sex med Keahey.

Lockas in i fälla
Men de blev varken mycket till dejt eller sex, när Arron Keahey kom hem till den åtalade blev han istället svårt misshandlad. Enligt ett pressmeddelande från FBI ska den åtalade ha vållat flera skall och ansiktsfrakturer på Keahey, samt bundit fast honom, lagt honom i bakluckan av en bil och kört iväg honom till en bekant.

Därefter ska den åtalade ha kört Keahey till en vårdcentral i Springtown, Texas. Keahey var illa tilltyglad och fick spendera tio dagar på sjukhus.

Den åtalade 19 åringen

Ville spela ett spratt
I förhör med polisen i Texas ska den åtalade 19 åringen ha sagt att det hela bara var på skoj, och att han spelade Arron Keahey ett spratt på grund av hans sexuella läggning. Om 19 åringen fälls riskerar han 10 år i federalt fängelse samt böter på 250 000 USD för misshandel och hatbrott på grund av sexuell läggning. Domen kommer att falla inom de närmsta månaderna.

Enligt Arron Keahey’s hemsida vill han att sjukhusbilderna på honom ska spridas, för att på så sätt uppmärksamma hatbrott mot homosexuella.

Faktaruta: Enligt den senaste statistiken från FBI rapporterades drygt 6000 hatbrott under 2012, drygt 20 procent av dessa var relaterade till sexuell läggning. Det absolut vanligaste hatbrottet kring sexuell läggning riktar sig mot bögar.

Arron Keahey efter misshandeln.