Ugandas president, Yoweri Museveni, har precis meddelat att han kommer att underteckna lagen som kan ge homosexuella livstids fängelse och som godkändes av det ugandiska parlamentet den 20 december 2013. Först vägrade han att skriva under.
– Men politikerna har försökt övertala honom, säger Jimmy Sserwadda, som är från Uganda. Han tog emot hederspris på Gaygalan förra året och är gift med en man.
Ungefär 50 personer, de flesta med ursprung från olika afrikanska länder, har samlats på Sergels torg i Stockholm för att uppmärksamma hbtq-personers situation i Afrika.
– Det är också dags att svenska politiker agerar. Det räcker inte med diplomati, utan sätt press på ugandiska politiker. Inför ett reseembargo!, säger han.
Den 22 januari utvisades en brittisk medborgare från Uganda, eftersom att han är homosexuell.
– Åker jag tillbaka till Uganda, riskerar jag att fängslas, det spelar ingen roll att jag numera är svensk medborgare, säger Jimmy.
Men han vill inte att länder drar in bistånd till följd av den nya antihomolagen.
– Då säger invånarna att det är vårt fel att de är fattiga och svälter.
Kvinnan bakom flatfilmen Kyss mig, Josefine Tengblad, slöt också upp.
– Jag träffade Naome Ruzindana på en gay-filmfestival i Oslo och sedan fick jag reda på att hon bor i Sverige, så det var självklart att komma hit och supporta henne och de andra, säger Josefine.
Hbtq-aktivisten Naome, som är från Rwanda, står bakom dokumentären Call med Kutchu, som bland annat handlar om henne och homokämpen David Kato, som blev mördad. Efter den händelsen hotades Naome och hon beslöt sig för att lämna landet. Sedan 2011 bor hon i Sverige.
– Det är ledsamt att ha lämnat min tio års långa kamp i Rwanda. Men nu känner jag mig tryggare och jag kan delta i en sådan här demonstration och känna mig stolt.
Efter demonstrationen var det fest i RFSL:s lokaler, med dryck och dans. Och Naome Ruzindana som fyller år i dag, firade sin födelsedag.