QX fick tag på Mattias Pettersson som fick utveckla sitt resonemang om varför han ”gör slut” med pastatillverkaren.

Hur kom det här sig?
– Jag vill börja med att säga att jag INTE är kränkt, vilket en del vill antyda i sina kommentarer. Så, då var det sagt. Till en början la jag ingen större uppmärksamhet till uttalandet. Sen slog det mig att det kunde vara kul att med glimten i ögat ändå ge en liten spark i sidan på Barilla. Jag hade hört om en grupp som ville skicka tillbaka pasta till Barilla och tänkte att det kunde vara kul att skicka med ett brev.

Hade du väntat dig att du skulle få så många likes och delningar?
– När jag lagt ut inlägget så ringde jag en kompis och sa: Du måste gilla och dela mitt inlägg så att jag får någon like iallafall. Döm min förvåning när jag märkte att flera hundra gillade inlägget och de började dela det och kommentera det. Jag trodde verkligen inte att folk skulle bry sig så mycket. Det var mer ett av mina vanliga påhitt som mina vänner kan skratta åt.

Varför godtar du inte Guido Barillas ursäkt?
– Jag vet att Barilla gick ut och bad om ursäkt, och det är väl bra på ett sätt. De hade verkligen inte behövt göra det. Men någon i ledningen har den åsikten och sa det i en intervju och när man sedan inser att ett sådant uttalande kan skada anseendet går man ut och ber om ursäkt. Det handlar ju mer om affärerna än om att det plötsligt fanns en acceptans.

Vi ser att du och din pojkvän Tomas bytt till Kungsörnen nu, varför blev det just dom som blev ert val när du skickat tillbaka Barilla?
– Kungsörnen var smarta och la genast ut bilder med pasta och ett hjärta färgat i regnbågsfärger. De hade en text om mat och kärlek. Jag tyckte det var kul och ville gärna lyfta dem nu när Barillainlägget fått sådan respons.

Vad äter ni till middag i kväll?
– Hel rostbiff i ugn med hemmagjord potatisgratäng. Nu är jag less på pasta.

Kungsörnen var snabba med att visa att de uppskattar regnbågskonsumenter.