Wheelboy testar Prides tillgänglighet

Tanken med bloggen är att den som läser den ska få ta del av hur det är att gå på Pride när man som i Carl Ahlgrens fall har en CP-skada och sitter i rullstol.
– Jag tyckter att bloggen är en lämplig plattform att uttrycka sig på, med
tanke på de frågor jag vill lyfta. I synnerhet tillgängligheten på olika nivåer
för funktionshindrade i HBTQ-världen, framförallt under Stockholm Pride, berättar han.

Carl Ahlgren är 24 år och kommer från Uppsala. Han har studerat medie- och kommunikationsvetenskap och har ett stort mediaintresse. Han gillar att skriva och berätta historier. Det här är andra året han deltar i Pride och så här långt tycker han att det är en god tillgänglighet.
– Det jag har upplevt hittills är det bra, det finns alltid snälla människor som hjälper till om det skulle behövas.

Han berättar att han kommer hänga en del i Pride House, där det finns en del intressanta seminarier med anknytning till de frågor han vill lyfta. Bland annat ordnar RFSL på tisdagen ett seminarium som tar avstamp i den rapport som organisationen gjorde om hbtq-personer med funktionsnedsättningar. Men för Carl Ahlgren blir det inte bara föreläsningar utan naturligtvis också besök i parken.
– Förväntningarna är höga. Jag ser fram emot att få umgås med fina vänner, träffa nya människor och insupa den härliga och underbara atmosfären. Det kan inte bli bättre, berättar han.
Vad ser du fram emot under pride?
– Om jag ska ta ut två höjdpunkter måste nog bli Schlagertorsdagen och paraden på lördagen.

Seminare Pride House: RFSL STOCKHOLMS FÖRSTUDIE FUNKISRAPPORTEN ”…OCH ALDRIG MÖTAS DE TVÅ…” EN FÖRSTUDIE OM HBTQ-PERSONER MED ERFARENHETER AV FUNKTIONSNEDSÄTTNINGAR.
tis 30 jul 13:00–13:45