”Här verkar man sig inte bry sig om kön, hudfärg och sexualitet”

Namn: Vincent Ssekitooleko
Land: Uganda

– Det är första gången jag befinner mig i Europa. Jag har aldrig flugit tidigare. Jag är så imponerad av Sverige. Svenskarna verkar så toleranta mot hbtq-personer och de bryr sig inte om kön, hudfärg eller sexualitet. Landet är en förebild.

”Trodde inte man kunde vistas ute”

Namn: Josefina Valencia Toledano
Land: Mexico

– Först kunde jag inte handla, för jag förstod inte vad sakerna kostade. Att gå från euro till kronor är svårt. Nu är första gången jag ser snö. Jag skrev ordet ”trip” i snön och mitt finger blev så kallt att jag var tvungen att blåsa på det, så det blev varmt. Att få ta i snö var häftigt, mjukt och kallt på samma gång och sedan blev det blött. I början trodde jag att man inte kunde vara ute, att det var alldeles för kallt.

”Jag älskar Stockholm”

Namn: Alhan Jeries
Land: Palestina

– Det är intressant att vara här. Jag älskar Stockholm. Atmosfären är fin och det är bra att svenskarna kan engelska.

”Jag gick på bar och dansade”

Namn: Lexy Owino
Land: Kenya

– Jag tycker mycket om Sverige. Och jätteroligt med snön! Jag gick till en bar i går och där dansade jag och hade kul. Svenskarna är ett bra folk. Jag skulle vilja bo här då och då.

”Sverige är väldigt romantiskt”

Namn: Christina Gonzalez Hurtado
Land: Colombia

– När jag kom hit var det lite komplicerat, för jag fick inte mitt bagage. Men de som jobbade på flygplatsen var hjälpsamma. Sverige är väldigt romantiskt, med alla ljus och färger. Husen är vackra. Men jag gillar inte vädret.


”Svenskarna verkar gilla kaffe”

Namn: Anonym
Land: Kina

– Det var en stor fråga! Det är tyst och vackert. När jag klev av flygplanet andades jag in den kalla, rena luften. Här finns en unik energi. Sen luktar det mycket kaffe. Svenskarna verkar gilla det.