– Vi är glada och stolta över att stå värdar för ILGA:s världskonferens och över att kunna bjuda deltagare från hela världen, från omkring 100 länder, på ett fullmatat program, säger RFSL:s förbundsordförande Ulrika Westerlund i ett pressmeddelande.
Totalt räknar man med att nära 350 delegater kommer till ett Stockholm i vackraste vinterskrud. Drygt 100 av dessa kan delta i konferensen med ekonomiskt stöd från SIDA. Det är huvudsakligen delegater från Afrika, Latinamerika och Asien som fått stipendier för att komma till Stockholmskongressen.
Redan på måndag startar en rad öppna förkonferenser på trans-tema, hiv-tema, kvinnor och FN-tema och regionala konferenser. Ett ungdomsforum pågår tisdag och onsdag. Det hålls förkonferenser som är slutna kring kvinnors ledarskap, intersexuella, trosfrågor och en rad bloggare samlas för att bevaka konferensen på olika språk.
På onsdag öppnas arrangemanget officiellt och till ABF-Huset på Sveavägen kommer bland annat Amnesty Internationals generalsekreterare Salil Shetty liksom Argentinas vice president Amado Boudou och svenske statsministern Fredrik Reinfeldt.
ILGAS kongress pågår till nästa söndag och samtidigt med konferensen firas passande nog även Pink Christmas i Stockholm med en radda fester och arrangemang på tema Jul, Lucia och Chanukka.
En möjlighet att möta delegaterna är på den middag som hålls på Vasamuseet lördag kväll. RFSL säljer middagsbiljetter för minimum 1000 kr styck som ett sätt att även samla in pengar till ILGAs arbete.

Mer om ILGAs konferens i Stockholm hittar du här

ILGA skall utläsas the International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association och har idag totalt 986 medlemsorganisationer i 117 länder. I Europa är det 387 organisationer som är medlemmar varav 25 är svenska. Världskonferensen hålls vartannat år, senast i São Paolo, och däremellan samlas man regionalt i Afrika, Asien, Europa, Latinamerika, Oceanien och Karibien. I ILGA finns även ett kvinno- och ett trans-sekretariat. Huvudkontoret för ILGA ligger i Belgien och organisationens två generalsekreterare heter Gloria Careaga (Mexico) och Renato Sabbadini (Italien) och de vice generalsekreterarna heter Kenita Placide (St Lucia) och Naome Ruzindana (Rwanda).