I slutet av februari antog representanthuset i Florida det som kallas ”Don’t say gay-lagen” som förbjuder delstatens grundskolelärare från att prata om hbtq-frågor och hbtq-personer i skolan. Lagen har fördömts av USA:s president Joe Biden som kallar den ”hatfull” , och läraren Chasten Buttigieg som är gift med den tidigare presidentaspiranten Pete Buttigieg har sagt att den ”kommer att döda barn”.

– Lagen berättar för unga elever med begynnande hbtq-identiteter att något är fel på dem. Att de är så fel och så vridna att man inte ens kan prata om dem i skolan, säger Chasten Buttigieg i en intervju med MSNBC.

Lagen har väckt protester från hbtq-aktivister riktade mot nöjesparken Disney World som kräver att den betydelsefulla aktören i delstaten officiellt tar ställning mot den. Utanför nöjesparkerna i både Florida och Kalifornien har folk samlats med plakat som ”stå upp för hbtq-familjer” och ”hjälp oss lära våra barn vänlighet och inkludering”.

Disney har släppt ett uttalande efter påtryckningarna, där de fortsatt undviker att ta ställning, rapporterar Business Insider.

”Vi förstår hur viktig den här frågan är för våra hbtq-anställda och många andra. I snart ett århundrade har Disney varit en kraft som enar folket. Vi är fast beslutna att fortsätta vara en plats där alla behandlas med värdighet och respekt. De största möjligheterna till påverkan som vi har för att skapa en mer inkluderande värld är genom att skapa inspirerande innehåll, den välkomnande kultur vi har här och de mångfaldiga samhällsaktörerna vi stöttar”.