I natt höll president Joe Biden ett tal till nationen. Talet kom främst att handla om Putin och kriget i Ukraina.  Men Biden tog också upp löftet om att driva igenom lagen The equality act. En lag  som skulle göra det olagligt att diskriminera hbtq-personer över hela landet och trycka fram USA:s hbtq-rättigheter till efterlängtade nivåer.

The equality act är ett lagförslag som skulle ersätta The civil rights act som varit landets nationella antidiskrimineringslag sedan 1964. Den stora skillnaden med The equality act är att den skulle inkludera hbtq-personer i antidiskrimineringslagen och alltså göra det olagligt att diskriminera personer på grund av sexuell läggning eller könsidentitet. Ett skydd som fortfarande saknas i 29 amerikanska delstater.

Det förnyade löftet om The equality act möttes av stående ovationer från många åhörare samtidigt som Biden riktade sig specifikt till landets transcommunity.

”Till alla hbtq-amerikaner, låt oss äntligen få The equality act till mitt skrivbord. Angreppen från delstatliga lagar som riktas mot amerikanska transpersoner och deras familjer är fel. Som jag sa förra året, speciellt till unga amerikanska transpersoner, jag kommer alltid att backa er som president, så att ni kan vara er själva och nå er gudagivna potential.”