Idag meddelas att Vänsterpartiets landstingsråd Birgitta Sevefjord efter tio år nu lämnar sin post och övergår till att bli fritidspolitiker,
Den som efterträder blir Håkan Jörnehed, 48 år med bakgrund som vårdare och fackligt aktiv inom Kommunal.
– Jag känner starkt för vårdpersonalens situation. Alla måste vara medvetna om att vi har en stor uppgift framför oss med att lösa personalbrist, dålig arbetsmiljö och att få upp de lägsta lönerna. Vi politiker måste ta ett krafttag för att lyfta landstinget som en bra arbetsgivare. Tyvärr har vi fortfarande ett dåligt rykte bland många anställda. Jag vill jobba för att engagerade och kreativa anställda ska få ta större plats, säger Jörnhed i ett pressmeddelande från Stockholmsvänstern och fortsätter.
– Vi brukar säga att alla ska få lika god vård men jag fick en tankeställare i går när jag besökte Rinkeby vårdcentral. Där talade personalen om att vi måste erkänna att det finns skillnader i hälsa och fördela behoven efter det. Det innebär ju bland annat att vi i den läkartäta innerstaden måste avstå resurser till bl.a. Rinkeby, Botkyrka och Nynäshamn.
Jörnehed är en av Vänsterpartiets öppet homosexuella politiker och han lever tillsammans med Otto och deras hund Malte på Söder.
Utöver politiken meddelas att han ägnar sig åt Friskis & Svettis och är intresserad av teater, film och ”lite” schlager.
Förutom Håkan Jörnehed är idag trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (m) och Miljö- och Skärgårdslandstingsrådet Gustav Andersson (c) öppet homosexuella.