Idén med en Jesusmanifestation som samlar hela den svenska kristenheten ser ut att bli rejält rumphuggen efter att arrangörerna valt att stänga ute den kristna studentrörelsen KRISS och projektet Religion Hjärtat HBT.
Olle Alkholm, tillförordnad missionsföreståndare i Svenska Missionskyrkan skriver med missionssekreteraren Ulla-Marie Gunner i ett uttalande att ”Nu ser vi bekymmer. Vissa grupper av kristna exkluderas. Så tror inte vi att Jesus manifesteras”.
Domprosten i Stockholms stift, och nyvalde biskopen i Skara Åke Bonnier, som tidigare lämnat ledningsgruppen för arrangemanget Jesusmanifestationen skriver på sin blogg om den senaste utvecklingen att ”jag blir bedrövad när jag hör att det är en viss sorts jesustro, viss sorts fromhet som äger företräde.”.
På Katolsk Visions hemsida, den svenska delen av den reforminriktade katolska rörelsen We Are Church, noterar bloggaren Irène Nordgren att ”Arrangörerna av Jesusmanifestationen bekänner sig till ´klassisk kristendom ´ vilket just är synonymt med att upphöja sina fördomar till den enda RÄTTA kristendomen.”
Hans-Olof Andrén ordförande för gruppen Partipolitiskt bundna i Svenska Kyrkan, som är en av de utställare som fick plats i Kungsträdgården på lördag, ”beklagar djupt” beslutet att stänga ute KRISS och Religion Hjärta HBT”.
Lennart Möller, ordförande för Jesusmanifestationen förklarar för tidningen Dagen att det handlar om begränsat antal platser.
– Förra året fick Kriss en plats men i år valde vi att inte prioritera dem.
Jesusmanifestationen arrangeras i Stockholm på lördag och har som besöksrekord haft 25 000 personer i de bönevandringar som startar i olika delar av stan för att samlas upp i Kungsträdgården.

Jesusmanifestationen portar hbt-personer