I tisdags bildades ännu en ny lokalavdelning inom Moderaternas hbt-nätverk Öppna Moderater. Denna gång var det Skånes tur. Öppna Moderater Syd bildades på moderpartiets kansli i Malmö och som ordförande valdes tidigare Stockholms-baserade Gunvor Åkerblom.
– Den nya föreningen kommer nu att ägna sig åt att planera kommande verksamhet och vi hoppas kunna presentera ett program för 2012 inom kort. Vi hoppas också att fler moderater runt om i Skåne med omnejd ska hitta till oss och bli medlemmar nu när föreningen är startad, säger hon i ett pressmeddelande.
Från det nationella nätverket för Öppna Moderater välkomnas den nya avdelningen av ordförande, tillika ”borgmästaren” i Tyresö kommun, Fredrik Saweståhl.
– Med den nya föreningen Öppna Moderater Syd finns nu totalt tre olika ÖM-föreningar och fler hoppas vi ska kunna komma igång inom de närmaste månaderna. Vi jobbar med att hitta medlemmar och intresserade personer på många ställen men fokus just nu ligger på Småland, Östergötland, Umeå-regionen och Göteborgsomtrådet, säger han.
I styrelsen ingår förutom Gunvor Åkerblom, 1:e vice ordföranden Edith Escobar, 2.e vice ordföradne Jonas Hellsten och ledamoten Sofia Högrelius.


Öppna Moderater öppnar i Sörmland