Lördagen 30 juni ville en möhippa komma in på gayklubben Zipper i Stockholm, men nekades av vakten i dörren. Såhär skriver den blivande bruden i sin DO-anmälan:

”När vi kommer fram till vakten så frågar hon om vi har möhippa, och jag svarar ja, Jag får frågan omjag ska gifta mig med en man eller kvinna, jag svarar man. Då får ni inte komma in svara vakten och vi blir chockade och min kompis frågar varför. Vakten säger då att dom har dålig erfarenhet av ”såna som oss”. Min kompis frågar då om vi hade fått komma in om jag skulle gifta mig med en kvinna vilket gick alldeles utmärkt … Hade jag inte haft brudslöjan och vakten visste att det var min möhippa så hade det inte heller varit några problem att komma in vilket fick mig att ta illa vid mig”

Enligt Torbjörn Nyman som arrangerar klubben Zipper tar man som princip varken emot svensexor eller möhippor.

– Vi har som regel att inte ta emot varken möhippor eller svensexor oavsett vilken sexuell läggning dom tillhör. Vi har det till och med i en paragraf för hur dörrvaktsbolaget ska agera vid olika situationer. De flesta som planerar en möhippa eller svensexa brukar ta kontakt med oss innan via mail eller telefon och då informerar vi om våra rutiner vilket uppenbart inte detta fall gjort.

Enligt kvinnan ska vakten sagt att sällskapet hade släppts in om det var ett lesbiskt par som skulle vigas. Vad är din kommentar till det?
– Jag har svårt att tänka mig att vakten skulle ha sagt så då alla är informerade om vad som gäller. Samtidigt kan jag ju inte veta exakt vad som sagts eller gjorts, men mina erfarenheter med våra dörrvakter är enbart av god karaktär och jag har mycket svårt att tänka mig att någon av dom skulle säga något så dumt..

Är detta något du tänker följa upp med vaktbolaget?
– Nej, jag vet vad mina tjejer och killar i dörren säger och hur dom agerar. Vi har arbetat länge ihop och detta med svensexor och möhippor är en praxis för oss.