Idag skriver GP att Patriotiska studentförbundets kansler, Torsten Persson , vill ha extra betalt för att hissa regnbåpgsflaggor på kommunala inrättningar.
Studentförbundet har ett uppdrag från kommunen att hissa flaggor på de kommunala flaggstängerna, men anser att deras uppdrag inte skall omfatta andra än nationsflaggor.
– Tidigare i år tillät man samerna att flagga på Gustav Adolfs torg och sedan fick zigenarna* flagga. Vad blir nästa steg, att handikappsrörelsen hissar sin, säger Torsten Persson i GP och ger förslaget att handikapprörelsens flagga skall vara en rullstol med två korslagda kryckor undertill.
Patriotiska studentförbundet har krävt 2000 kronor extra för att man fått hissa regnbågsflaggor. Deras uppdrag från kommunen ger dem en fast summa om 28 000 kronor per år.
– Jag har inget emot homosexfestivalen, säger Persson till GP men menar att flaggningen är ”pedagogiskt misslyckat”
– Hur ska man förklara som förskollärare för små barn vad det är för flagga och vad den symboliserar och vad det är för människor. Barnen kan ju få mardrömmar om förskoleläraren berättar om vad homosexualitet handlar om, förklarar han.
Linus Kron på Idrotts- och kulturförvaltningen som betalar Patriotiska studentförbundet för uppdraget säger till GP att man kommer ta beslut om fortsatta bidrag i oktober. Han menar att det Torsten Persson säger inte låter bra.

Läs hela artikeln på GP

* Romerna (QX-redaktionens anmärkning)