Paradvägen slingrar sig i 4,3 kilometer med start vid Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen och slutar vid Östermalms IP och EuroPride-parken.

Paraden avgår klockan 13.00 men för flak-åkare är påstigning ofta upp mot en timme innan. För dig som promenerar i paraden är det mer flexibelt, och du kan alltid hoppa in längs vägen om du försovit dig eller får feeling som åskådare.

Prideflaggor går att köpa runt QX-flaket som i år har ekipagenummer 43, vilket är ganska långt fram.

Av erfarenhet vet vi att Humlegården är bland den populäraste platsen för att ta en picknick och försöka få en glimt av ekipagen. Men tyvärr blir det ofta enbart en glimt då trottoarerna bredvid parken fylls flera gången om med åskådare, så kom i tid för en bra plats.

Längs vägen finns också flera vattenhål för den som föredrar att dricka sin skumpa kall med närhet till vattentoalett. Början av paraden ser du bra från Mälarpaviljongen eller Orangeriet. Inte att glömma Sheraton vid Tegelbacken där paraden inte bara passerar utan också gör en liten loop, perfekt för den som behöver kolla två gånger.

Scandic Anglais takterass eller Brillo som ligger precis intill paradvägen brukar också kunna leverera en rejäl Pridefest.

Längs vägen finns många fler alternativ, och nyckeln till alla är att komma i tid. Så häll på glittret och skynda er iväg!

Paradvägen 2018.