”RFSLs pressmeddelande bygger på ett missförstånd”.
Så skriver socialminister Göran Hägglunds pressekreterare Martin Kits till QX.
RFSL lyfte under dagen att män som har sex med män inte står som prioriterad målgrupp i en överenskommelse mellan departementet och Sveriges kommuner och landsting för de statliga stödet under 2011.
”Män som har sex med män är fortsatt prioriterad grupp i enlighet med förra årets överenskommelse där satsningen fastställts gälla 2010 – 2012”, skriver Kits.
RFSL är inte nöjda med Socialdepartementets förklaring. På torsdagskvällen säger Förbundsordföranden Ulrika Westerlund till QX.
– Vi känner till överenskommelsen som gäller för 2010-2012 och att gruppen msm nämns som prioriterad grupp där. Vår kritik gäller att msm inte finns med i vare sig överenskommelsen för 2011 eller den nya tre-åriga överenskommelsen för 2011-2013. Alla dessa överenskommelser styr landstingens bidragsfördelning till frivilligorganisationerna. De olika fokusen för de olika överenskommelserna skapar stor förvirring och riskerar att försämra de preventiva insatserna. Överenskommelsen för 2011 försvårar också uppenbart möjligheterna att genomföra ett-åriga projektsatsningar riktade till msm-gruppen.

RFSL oroat över regeringens hiv-strategi