Nu skruvar den australiska hbt-rörelsen upp volymen för kampanjen ”Australian marriage equality”. Kampanjen är ett svar på att katolska kyrkan i landet söker stöd för sin linje att Australien inte skall tillåta könsneutrala äktenskap.
– Vi försöker nu nå australier i förskingringen, liksom de som stöttar kampanjen för jämlika äktenskapslagar, säger Alex Greenwhich från Australian marriage equality.
Målet är att öka trycket på den nyvalda Julia Gillard från det socialdemokratiska Labor som trots en mer liberal syn i hbt-frågor än sina föregångare motsätter sig en federal könsneutral äktenskapslag.
– I djupet av mitt hjärta så tror jag att Julia Gillard är en FagHag som väntar på att blomma ut, säger komikern Daniel-Ryan Spaulding i en av sina videos som understöttar kampanjen.
– Om hon förstod glädjen i att ha en gaybästis så vore det osannolikt att hon skulle ha en sådan diskriminerande och ignorant inställning till enkönade äktenskap.
Omkring 62% av australierna ger sitt stöd till en könsneutral äktenskapslag. Och politiska bedömare menar att Labor tappar röster till det gröna partiet på grund av sitt motstånd till en reform.
Australier i förskingringen liksom andra som vill stötta en lagändring i Australien uppmanas besöka kampanjens hemsida för info om hur man kan framföra sin åsikt: australianmarriageequality.com

Daniel-Ryan Spaulding på YouTube