Det har blåst i media om riksdagsledamoten Fredrick Federley (c) de senaste dagarna. Under tisdagen var det hans bok, med utgivningsdag på fredag, som väckt stor uppmärksamhet då han i den kritiserar partiledningen för krav på drogtest. ”Mitt eget parti kränkte mig på det värsta sätt jag blivit kränkt”, skriver han i boken enligt Expressen som fått förhandsläsa. Att boken, med kritiken, släpps mitt i valrörelsen fick många att höja på ögonbrynen under tisdagen.
Dagen fick sedan ägnas åt att i olika media förklara att han fortfarande har förtroende för Centerpartiet trots att han till Expressen sa:
”Jag har inget att hämta i detta parti med denna ledning. Trösten är att det kommer nya tider om inte allt för länge och till dess är det bara att vänta.”
I söndags publicerade Aftonbladet en genomgång över hur mycket pengar som riksdagsledamöter begärt ut i ersättning för taxiresor gjorda under 2009.
Listan toppades av Fredrick Federley med en årsräkning på 65 960 kronor. Federley har på grund av hotbild uppmanats av riksdagens säkerhetstjänst att inte åka kommunalt. Reseräkningen som Aftonbladet publicerat delar ur visar att en stor del resorna kvälls och nattetid gått till bland annat gaybaren Torget och gayklubben Patricia men har klassificerats som ”möte”. Federley säger till Aftonbladet att ”möte” använts eftersom riksdagen inte har ett system för ”oss som har en hotbild”.
På frågan om han inte kunde betala taxiresor till nattklubbar med egna pengar svarar han att han inte får kommentera säkerhetsfrågor.
– Jag vore glad om jag fick åka tunnelbana med mina vänner, jag vore glad om jag slapp rapportera till säkerhetspolisen om var jag befinner mig, citeras han i Aftonbladet.

Fredrick Federley kandiderar i årets val på Stockholms riksdagslista på tredje plats efter partiordföranden Maud Olofsson och miljöminister Andreas Carlgren.