Journalisten Josh Parry wallraffade som en homosexuell man med önskan att gifta sig med en kvinna och skaffa barn. En präst på kyrkan Mountain of Fire and Miracles Ministries erbjöd honom en annorlunda homoterapi-behandling.

Prästen förklarade Parrys homosexualitet som ”Satans bedrägeri” och rekommenderade ett strikt program med tre dagars fasta kombinerat med intensiv bön.

Programmet som officiellt skulle starta i september erbjöds inte bara till homosexuella. På kyrkans hemsida finns en lång lista med personer som behövde ”befrielse”. Till exempel om dina föräldrar övervägt abort eller om du utövat en icke-kristen tro.

Den tre dagar långa svälten skulle kombineras med strikt bön var tredje timme. Deltagarna uppmanades att inte lämna kyrkan tills den tredje dagen då de belönades med ”kyrkans frukt”.

”Botar inte bara homosexualitet – ger dig även ett ungdomligare utseende”

På ljudinspelningar från samtalet berättar pastorn att torrfastan bidrar till att ”göra själen ödmjuk”. Men den kunde också ge honom ett ungdomligare utseende.

Parry rekommenderades även att gå på en bönsession mot sin homosexualitet vid namn ”My Glory Must Manifest”. I ljudupptagningar från sessionen hörs pastorn skrika ”Döda det med eld! Dö i elden!”. På sessionen deltog både vuxna och barn varav den yngsta var sex månader gammal. Reportern berättar att han även rekommenderades torrfasta 24 timmar innan han deltog i ”My Glory Must Manifest”.

Efter granskningen konfronterades kyrkans huvudpastor med rekommendationerna givna till Parry. Han svarar med att det inte är representativt för kyrkan och att de inte diskriminerar homosexuella. Vidare påpekar han att liknande program har utförts under 20 års tid och ”hittills har ingen dött”.

– Det du rekommenderades är bortom min styrning. Jag rekommenderar inte tre dagars fasta.