Stockholm Pride blir vad vi gör det till. 550 volontärer, 100 av dem året om, gör festivalen tillsammans. Communityt ska alltid kunna förvänta sig mer, men det bygger på att fler organisationer och personer engagerar sig. Att sluta engagera sig kommer aldrig leda till förändring. Det är tråkigt att den tidigare styrelseledamoten inte upplever att föreningen och festivalen kan utvecklas mer.

Vi som förening måste hela tiden ha med oss att vi aldrig kan vara framme vid den perfekta pridefestivalen eller organisationen. Vi är många som tycker att förändring tar tid och går alldeles för långsamt. Det är priset av ett ideellt arbete med svåra frågor som vi gör tillsammans. Vår största utmaning är att synas i hela staden, att välkomna fler och andra än de som vanligtvis besöker oss. 

Prideflaggan vajar idag i Jakobsberg och Husby, det gjorde den inte för 4 år sedan. Spånga-Tensta stadsdelsförvaltning har denna veckan haft hbtq-seminarium. Det gjordes inte heller för några år sedan. Pride måste vara mer än ett house, mer än en park. Pride måste vara hela staden. Hela länet och alla dess invånare ska känna sig välkomna på ett eller annat vis. Vi välkomnar alltid alla förslag på hur vi kan bli bättre. Veckans seminarier har handlat om nästa steg – det gäller inte minst hur vi utvecklar Stockholm Pride. Vi behöver fler motioner, förslag och diskussioner på våra medlemsmöten och årsmöten.

Vi välkomnar alla att bidra till förändring.