Begå inte nybörjarmisstaget att vänta med regnbågsfirandet tills onsdagens öppning av Pride Park. Redan idag från klockan 13.00 finns spännande aktiviteter och seminarier som är värda sina namn skrivna i pridefärger.

Pride House

13.00 Relationsanarki – Relationer utan regler

Tvåsamhet presenteras ofta som det enda alternativet i en relation. På det här föredraget ifrågasätts relationsnormer och ramarna rivs.

14.00 Sexleksaker för kuk och anal

RFSL bjuder in dig att klämma och känna på olika leksaker för kuk och anal.

14.00 Såhär förebygger vi självmord bland hbtq-personer

”Långvarig och allvarlig stress till följd av diskriminering skapar psykisk ohälsa bland många hbtq-personer”. På det här seminariet lär du dig hur du upptäcker psykisk ohälsa och suicid bland personer i vår omgivning. Vilka varningstecken ska du leta efter och hur stöttar du närstående?

15.00 Därför använder jag PrEP – användare berättar

Ett panelsamtal om den omtalade HIV-förebyggande medicinen. Användare berättar om varför de tar medicinen, hur de får tag på läkemedlet och deras tankar om säkerheten.

16.00 From Closet to Camera med TV-stjärnan Erica Anderson

Psykologiprofessorn känd från Allt för Sverige berättar om sin resa. Från att växa upp som kille, gifta sig med en kvinna och uppfostra två barn som far. Till att lära känna sin sanna identitet som kvinna.

 Pride City

17.00 Wish Pride Picknick

Klubb Wish bjuder in till en härlig picknick i Tullgårdsparken vid Skanstull. De fixar sittplatser och bra glöd på grillen. Allt du behöver ta med dig är något att slänga på den.

19.30 Gender Bender Show – Fucked up Pride Edition

En färgsprakande show som blandar drag, stand-up och burlesk. På scen finns Therese Sandin, Reine Tapper, Admira Thunderpussy, Madame Heinz och Seymore Bottoms. Odenplan Improvisation & Co.