Attacken ägde rum i Oregon, USA under söndagens gudstjänst. Den öppet homosexuella pastorn Don Frueh var 25 minuter in i sin predikan och hade precis visat upp en film från dagens tema ”Love the otherness” när mannen stormade scen.

– Homosexualitet är en styggelse för Gud. Det du gör är fel och lögn. Det finns en anledning varför det står i bibeln att Gud skapade mannen och kvinnan. Ni är alla här för att en man hade sex med en kvinna. Ni är inte här för att två män hade sex. Ni är inte här för att två kvinnor hade sex. Homosexualitet är fel och har ingen plats i Guds hus, säger mannen som suttit längst bak i kyrkan.

De hårda orden gör att församlingen griper in och omringar mannen. I en intervju med KATU news berättar pastorn att det inte var en cirkel av hat utan ”en cirkel av skydd och omsorg för att lugna ner honom”.

Mannen får sen två alternativ, att sitta ner och njuta av gudstjänsten, eller att gå från platsen.

-Jag välkomnar dig men du måste sitta ner eller gå. Du har rätt till din yttrandefrihet, men jag tillåter inte att du är respektlös mot min pastor, ingriper en annan pastor.

När mannen eskorteras ut av medlemmar ur församlingen hintar han om grunden till hans ilska.

– Det här är anledningen att jag inte kan hitta en hustru i den här homo-staden.

Den angripna pastorn menar att mannen är varmt välkommen tillbaka i framtiden om han lämnar sin ilska vid dörren.

– Gud älskar honom, och vi måste också älska honom för när vi älskar kan han läka. När ilska kontrollerar oss har vi förlorat Guds budskap vilket är just kärlek, säger Don Frueh.