Omkring 300 personer deltog i söndags i en karnevalsliknande ”Big Gay FlashMob”-protest utanför det brittiska konservativa partihögkvarteret. Den uppsluppna protesten som kallats samman av aktivisterna Peter Tatchell och Tamsin Omond fick smeknamnet ”David Cameron Coming Out Party”.
Efter en inspelad intervju med det konservativa partiets ledare David Cameron, som likt svenska moderaternas Fredrik Reinfeldt lett en förändring i synen på hbt-frågor, har frågorna kring partiets egentliga ställningstagande blivit många.
Han inledde intervjun med att markera att partiet genomgått förändring i hbt-frågor men snärjde snart in sig i svar på konkreta frågor om hur partiets parlamentsledamöter kommer att rösta i en rad reformfrågor.
Inför valet driver den brittiska hbt-rörelsen bland annat äktenskapsfrågan, frågan om blodgivning, diskrimineringslagar och hur mobbning i skolor riktad mot hbt-ungdomar skall stoppas. En av partiets tilltänkta regeringsledamöter, Chris Grayling sa tidigare i april att Bed & Breakfast-ägare fortsatt skall kunna neka samkönade par som gäster. Efter hård kritik har han fått be om ursäkt för sina uttalanden, uppger tidningen Pink Paper.
Även Labour har kritiserats för att inte vilja ställa sig bakom en könsneutral äktenskapslagstiftning. Under måndagen släppte Labour sitt valmanifest som innehöll löften om att stärka skyddet mot diskriminering på arbetsplatser och i skolor

Klipp från Gay Times intervju