.
– Vi vill stärka det lokal arbetet, berättar RFSL Ungdoms ordförande Felix König för QX inför helgens kongress i Hallsberg.
– Vi försöker nu se hur vi skall kunna bidra till att det blir enklare och lättare att engagera sig där man bor.
Idag har RFSL Ungdom 1000 medlemmar och sätter nu målet att till slutet av detta år vara 1400. Föreningen har 20 avdelningar men konstaterar att det bara är nio av dem som var aktiva under 2009.

Felix König

Paradoxalt nog säger Felix König att samtidigt som man vill stärka det lokala arbetet så vill man slå ihop en rad distrikt så att det totalt enbart skall finnas 8 stycken.
– För att lyfta en fråga där man bor skall man inte behöva harva igenom bidragsblanketter via kommunala förvaltningar, förklarar Felix strategin.
Med enkla medel skall man kunna få 500 spänn för en manifestation eller ha en cafékväll i Hjo.
Föreningsbyråkratin skall användas för att stärka lokal aktivism och då, menar König, måste just antalet distrikt minskas för att samtidigt alla skall veta att de är fungerande och kan ge stöd.
Målet med omorganisationen är först och främst att stärka HBT-ungdomars hälsa.
– Det är den viktigaste frågan just nu och där skall vi stärka vårt politiska arbete, säger König. Det behövs fler sociala mötesplatser och fler frizoner. Genom lokala verksamheter idag står vi för många sådana frizoner, men det behövs mer kommunala initiativ.
– Många HBT-ungdomar upplever att man känner sig ensam och utsatt. Det är svårt att träffa andra som man kan relatera till. Att få möjlighet att göra det ger möjlighet till dramatiska förändringar i ens hälsa.
Omkring 130 personer deltar vid kongressen i Hallsberg som öppnar på fredag och avslutas på söndag. Felix König föreslår till omval och Kasper Svensson föreslår att väljas om som vice ordförande.
Inför 2009 stod föreningen med ett negativt eget kapital på nära 550 000. Vi kongressen i år kan man konstatera att flödet vänt under 2009 och föreningen gjorde en stor vinst som ger ett överskott på dryga 200 000 kronor. Intäkterna, huvudsakligen i orm av olika bidrag, ökade från knappa 4 miljoner 2008 till dryga 6 miljoner 2009.