Ett par timmar innan Johan var inbokad att sjunga ringde telefonen. Det var församlingens pastor som informerade att det en ökänt homofobisk medlem skulle komma på konserten, och därför fick han inte längre uppträda.
– Eftersom jag finner det oerhört tröttsamt att behöva försvara mig själv så sade jag bara ”ok” och bad att de skulle säga sanningen om någon undrade varför jag inte medverkade som det var tänkt, skriver Johan i ett inlägg på sin Facebooksida.

Inlägget som skrevs för snart två veckor sedan har hittills delats 81 gånger och har fått många igenkännande kommentarer. Idag har även den homosexuella operasångaren Richard Söderberg lämnat en stöttande kommentar.
– Att du är den du är, och lever din sanning i kärlek – det är din stora lycka. Vi kan bara beklaga att det fortfarande finns människor som i sitt hjärta inte har plats för en värld där all kärlek är bra kärlek, utan istället väljer den väg som är motsatsen till kärlek; rädsla, intolerans, enfald, egoism och hat. Men vi faller aldrig hän åt samma mörker, utan fortsätter sjunga och älska som om himlen var på jorden. Det är den största sanningen, och en dag kommer trötta pastorer och hjärtlösa församlingar från anno dazumal också inse det. Lycka till med sången, och ha en riktigt välsignad jul!

När SVT tar upp händelsen med Daniel Alm som är föreståndare för Pingströrelsen i Sverige beskriver han det som ”beklagligt”. Han menar att det är okej att vara homosexuell inom Pingströrelsen i Sverige.
– Men man får inte blanda ihop att vi har en äktenskapssyn som gör att vi viger man och kvinna. Vi viger inte samkönade. Det kan väl hända att det finns förvecklingar i kölvattnet kring det. Men grundläggande vill vi välkomna människor som tror på Jesus oavsett bakgrund, säger Alm till SVT.