Den italienska hbt-rörelsen börjar bli allt mer desperat över det man ser som antihbt.politik och religiös fundamentalism i landet.
Den 4 januari startade Manuel och Francesco en hungerstrejk för att Italien skall införa äktenskap även för homosexuella och för att uppmärksamma homo- och transfobi som rörelsen ser som kopplad till den växande rasismen i landet.
Under tisdagskvällen hölls en manifestation i Rom där 200 personer uttryckte sitt stöd frö de två hungerstrejkande och via hemsidan gayitaliani.eu kan man följa de två i deras hem under hungerstrejken som nu närmar sig den tionde dagen.
Europa Interviene: Europa intervenera, uppmanar de två hungerstrejkande och vädjar om gemensamt stöd för hbt-rättigeter.
Att italienska hbt-aktivister varit desperata över utvecklingen i landet visades inte minst då kristne författaren Alfredo Ormando den 23 januari 1998 brände sig till döds i Vatikanstaten i protest mot Vatikanens fördömanden av homosexuella. Den händelsen uppmärksammades av Elisabeth Ohlson-Wallin i hennes och Lars Gårdfeldts Helgon-kalender.

Flj Mnauel och Francescos hungerstrej via livesädning: gayitaliani.eu/