– Han var en väldigt charmig och trevlig kille. Vi bestämde oss för att mötas upp eftersom han skulle till Stockholm och han skulle få sova hos mig i några nätter. 
Nätter blev till dagar och dagar blev till veckor.
Under tiden som ”Boy1986” bodde hos Claes blev hans kort skimmat.

– Mitt konto blev länsat och jag polisanmälde händelsen men brottet kunde då inte bindas till ”Boy1986”. Jag misstänkte heller inget först, men hade en känsla att jag inte helt kunde lita på honom. Jag sa detta till honom och jag ville att han skulle flytta ut.
Men ”Boy1986” lyckades hålla sig kvar hemma hos Claes ett tag till. 

– I efterhand så förstår jag inte hur jag kunde gå med på detta. Men han är otroligt manipulativ och får sin vilja igenom. Till slut så fick jag honom att flytta ut och en tid senare så blev jag kontaktad av polisen som hade spårat brottet till honom.
Medan ”Boy1986” bodde hos Claes kom han även i kontakt med gärningsmannens släkting som på Qruiser kallade sig ”snyggkille86a”. Claes kom även bra överens med släktingen. Claes säger att den ena gärningsmannen som är misstänkt för bedrägerier och för att ha bestulit flera homosexuella själv uppgett att han är homosexuell och den andra att han är bisexuell. 

– Båda killarna är mycket trevliga och charmiga, säger Claes. De har spelat ett rollspel helt enkelt. ”Snyggkille86a” levde hop med en annan kille. ”Boy1986” och jag hade haft kontakt via Qruiser i flera år så jag tvivlar inte på deras läggning.
”Boy1986” flyttade till slut men han kom tillbaka en tid senare.

– Jag var inte hemma då men en god vän var hemma hos mig. ”Boy1986” stal min väns mobiltelefon och jag anmälde honom för stöld. Polisen såg en koppling med att mitt konto blivit länsat.


Polisen misstänker att det finns fler homosexuella män som blivit bestulna och bedragna av ”Boy1986” och ”snyggkille86a”. Claes vill uppmana flera som kan ha råkat ut för gärningsmännen att anmäla.
– Polisen har vart väldigt förstående och stöttande. Jag tycker att fler ska höra av sig till hatbrottsjouren i Stockholm. Jag känner att jag ville ”komma ut” med detta på QX för att få andra eventuellt utsatta att våga anmäla. Jag läste att det är vanligt att homosexuella inte anmäler. Jag förstår inte varför vi inte ska anmäla om vi blivit utsatta för brott? Jag förstår inte varför. Handlar det om rädsla, eller dåligt självförtroende?

Mikael Ekman på Polisens Hatbrottsjour säger till QX att den ena gärningsmannen inte längre är häktad.
– En av killarna är häktad sedan någon dag och han lär bli sittande, den andre hävdes anhållandet på i fredags strax efter 15:00. Alla misstankar kvarstår även mot honom men det finns inget skäl för åklagaren att begära honom häktad som det ser ut nu. Utredningen fortsätter och det tillkommer fler uppgifter hela tiden.


En av de misstänka rånarna släppt Polisen söker fler rånoffer