I onsdags skrev QX om att polisen gripit två personer som misstänks för att ha rånat flera homosexuella män. En av de två, som på Qruiser haft nicket ”Boy1986”, skall ha bett om att få bo hos männen och under boendet skall han ha stulit och utfört bedrägeriet mot sina hyresvärdar.
Polisen misstänkte även att hans släkting, som på Qruiser hade nicket ”snyggkille86a” aktivt deltagit i stöld och bedrägerierna.
Idag släpptes han dock då skäl att kvarhålla honom inte fanns.
– Han verkar inte själv ha tagit några initiativ till att lura folk men våra misstankar om att han hjälpt till med bedrägerierna kvarstår, säger poliskommissarie Mikael Ekman vid Hatbrottsjouren till QX.
”Snyggkille86a”, ringde strax efter frisläppandet till QX för att framföra att han är oskyldig.
– Det är inget roligt med anklagelserna, säger han. Jag håller inte på så där. Jag har fått flera SMS från folk och jag har svarat dem att anklagelserna inte stämmer, det är inte jag. De får tro vad de vill.
”Boy1986” är häktad och polisen har hört ett 20-tal män som han har bott hos eller varit i kontakt med. Ekman berättar att några av dem blivit utsatta för stölder och bedrägerier, andra inte och några har trots att de utsatts för kontokortsbedrägerier och att saker försvunnit från deras hem, inte förstått att den kille de haft inneboende kan ha varit inblandad, berättar Ekman för QX.

Polisen söker fler rånoffer