I augusti talade president Bill Clinton vid bloggrörelsen Netroots nationella konferens i Pittsburgh. Då beklagade han att han ångrar två ställningstaganden han gjorde under sin presidenttid i frågor som rör homo- och bisexuella.
Dels att han ställde sig bakom kompromisslösningen kring homo- och bisexuella i militären, Don’t Ask, Don’t Tell, som innebär att ingen får fråga om sexuell identitet och så länge man inte berättar att man är homo- eller bisexuella så kan tjänstgöringen inom militären fortgå.
– Det som ändrade mig för alltid när det gäller Don’t Ask, Don’t Tell var då jag fick veta att 130 gay soldater tilläts utöva sin tjänstgöring med risk för sina egna liv under Gulfkriget trots alla deras överordnande visste att de var gay och det för att det fanns behov för dem. Men så snart det första Gulfkriget var över kastades de ut. Det var allt jag behövde veta, det är det enda som alla behöver veta, för att ínse att denna policy måste ändras.
Clinton tog också avstånd vid samma konferens från att han stöttat den så kallade DOMA – Defence of Marriage Act (lagen till försvar för äktenskapet). Han förklarar sitt stöd för lagen som definierar äktenskapet som en förening mellan man och kvinna och därmed stoppar ett federalt erkännande av enkönade äktenskap, med att han ville agera mot en förändring av konstitutionen. Och att han då ansåg att definitionen av äktenskap var upp till delstater och religiösa samfund.
I slutet av september berättade han i en intervju med Anderson Cooper på CNN att han hade fel som motsatte sig enkönade äktenskap:
– Jag inser att jag var, du vet, idag över 60 år gammal, uppväxt i en annan tid och jag hängde upp mig på ordet (äktenskap). Jag hade alla dessa gayvänner, alla dessa gaypar som vänner och jag hängde upp mig på det. Men jag beslutade mig för att jag hade fel. Att vårt samhälle har ett intresse av stabila, starka och engagerade och ömsesidigt stärka lojaliteter. Om då gaypar vill kalla sina föreningar äktenskap och en delstat går med på det, så som flera nu har, eller ett religiöst samfund sanktionerar det… då menar jag att en stat inte skall ha möjlighet att stoppa de religiösa samfunden från att säga så… Jag tycker inte att resten av oss skall stå i vägen för det. Jag ser det som en bra sak, inte en dålig.

President Obama har sagt att han skall agera för att avskaffa DOMA, men ännu har inget initiativ tagits. Obama markerade dock den 28 september, USAs Familjedag, med ett inkluderande uttalande:
”Vår familj ger oss den starkaste påverkan i våra liv. Amerikanska familjer från alla delar av samhället har lärt oss gång efter annan att barn som växer upp i kärleksfulla, omvårdande hem ges förmågan att avvisa dåliga beteenden och nå sin högsta potential. Vare sig barn uppfostras av två föräldrar, en ensamstående förälder, mor- eller farföräldrar, enkönade par, eller förmyndare så uppmuntrar familjer oss att göra vårt bästa och ger oss möjligheten att uppnå stora saker.”

Bill Clinton regrets DOMA and Don’t Ask, Don’t Tell